Búcsúzunk Sanyi Bácsitól

Szomorú hír Karácsony előtt.

Szabad Sándor 1932-ben született Hevesen. Az Egri Dobó István Gimnáziumban érettségizett, diplomáját a Testnevelési Főiskolán szerezte 1959-ben. Mosonmagyaróváron, a Pannon Agrártudományi Egyetemen tanított, ahol nyugdíjazásáig a Testnevelési Tanszéket vezette. Gyakorlatilag a semmiből teremtette meg, építette fel a tanszéket, valamint a tanításhoz és a sportoláshoz szükséges létesítményeket. A munkája és kitartása révén jött létre a Móvári Tornacsarnok és a Vízitelep a Mosoni Dunán, a MOGAAC női kosárlabdacsapata pedig az Ő edzői támogatásával jutott be az MB II-be. Szervezett sítáborokat, oktatott teniszt, vezetett kajaktáborokat. Nyugdíjba vonulásakor a Magyar Egyetemi és Főiskolai sporttanácstól életműdíjat kapott.

Nagy szerelme és szenvedélye a vadászat és a horgászat volt. Ez utóbbi szerelem 1951. augusztusában kezdődött, amikor egy mogyoróbottal, kenyérgalacsinnal megfogta élete első pontyát. Tevékeny ember lévén később már a Mosonmagyaróvári Horgász Egyesület fegyelmi bizottságának elnöke lett. Balatonedericsre költözését követően hamarosan már a BEHE, a Balatonedericsi Horgász Egyesület elnökeként rakta rendbe, majd fejlesztette sok tekintetben példamutató közösségé az addig eléggé zűrős életű szervezetet. A jól dolgozó közösség a jól dolgozó vezetővel nem maradt észrevétlen a Szövetségnél sem és így a Bakony- Balaton Horgász Szövetség elnökségi tagjaként és a Szövetség etikai bizottságának vezetőjeként több cikluson át tevékenykedett. Horgász tisztségviselői munkájának betegsége vetett végett.

Élete utolsó éveit Balatonföldváron töltötte. Itt szinte minden nap megnézte a Balatont és ha lehetősége volt horgászott. Múlt hét kedden még lekerekezett a vízpartra, csütörtökön rosszul lett és pénteken befejezte életét….

(forrás : bbhsz.hu)

Kedvelések

Hozzászólások lezárva.